Cercetare

Cercetarea și testarea ingredientelor (lemnul dulce)

CERCETAREA PE SCURT realizată de către Universitatea din Padua: cortizolul distribuie și depozitează grăsimea, în timp ce funcția lui depinde de activitatea a 11 beta-hidroxisteroidei dehidrogenazei. Acidul gliciretinic, principiul activ al „lemnului dulce”, blochează 11 beta-hidroxisteroida dehidrogenaza și astfel, conținutul cortizolului.

„Crema ce conține acid gliciretinic a fost testată aplicând-o pe coapsă. Optsprezece femei sănătoase (cu vârstele cuprinse între 20 și 33 de ani) cu IGC (Indexul Grăsimii Corporale) normal au fost selectate aleatoriu pentru a testa crema în zona coapselor. Au fost folosite o cremă cu 2,5% acizi gliciretinici (n=9) și o cremă placebo (n=9). Măsurătorile coapselor au fost realizate înainte și după o lună de folosire. Circumferința și grosimea stratului de grăsime de pe coapse a fost redus în 9 cazuri în care s-a folosit crema cu lemn dulce. Nu s-au manifestat schimbări în tensiunea arterială și nici nu s-au detectat activități în plasmă.”

„Efectul acidului gliciretinic (lemnului dulce) pe grosimea stratului subcutanat de grăsime este legat probabil de stratul de 11 beta-hidroxisteroidului dehidrogenezei la nivelul celulelor grăsimii. Totuși, noi presupunem că acidul griciretinic (lemnul dulce) este eficient în reducerea acumulării locale de grăsime.”

SURSĂ: Armanini D1, Nacamulli D, Francini – Pesenti F, Battagin G, Ragazzi E, Fiore C.
Departmentul de Știință Medicală și Chirurgicală – endocrinologie, Universitatea Padua, Via Ospedale 105, 35100 Padua, Italia.
Link către articol: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15894038